|  Асоцијација за Граѓанска Толеранција И Соработка

Добродојдовте на страната на АГТИС

Евалуација на проектот „Фасадата држи, темелите тонат“

Секој си го фали своето чедо. За да не биде така со нашиот проект, ја повикавме оваа професионална екипа на новинари, експерти и лидери на мислење на финална работилница за евалуација на проектот „Фасадата држи, темелите тонат“. Тема на разговор покрај евалуацијата на проектот, беа и степенот на интерес на медиумите и граѓаните, сегментацијата на таргет групите кои треба да бидат опфатени во рамки на самиот проект, за теми од јавниот морал, користењето на хуморот, карикатурата и ангажираната уметност во социјално – одговорен контекст, за навиките на партиите, дипломатите, фејсбук и твитер заедниците, но и на целото општество во акцептирање на теми, кои се надвор од сивото секојдневие на партиски соопштнија.